Wednesday, 15 October 2008

MASIH 08

Article ini adalah article hutang. Bila berhutang jadi perlu dilunaskan. Alhamdulillah MASIH 08 akhirnya melabuhkan tirainya.MASIH adalah singkatan pada Majlis Haluan Siswa bagi pelajar angkatan baru. Jika sebelum ini ia dikenali sebagai MAHASI. Terlantiknya Pengarah Saudara Zulfahmi aka Gapo yang baru,Majlis haluan siswa diberi nafas baru dengan bertemakan Ikhlas,Mesra dan Maufakat.( Tidak nyambung bukan..hik3)


MASIH 08


Saya buat kali kedua bersedia untuk menyumbang bakti dalam MASIH.Jika pada tahun 07,sebagai AJK acara dibawah selian Aimi aka Kak Aimi,sekarang telah beralih profesion sebagai photographer dalam biro dokumentasi dan publisiti dibawah seorang ketua yang komited dengan tugas Aishah.


Penat


Seronok


Kekadang rasa nak Marah


Itulah saya rasa selama menjalankan tugas ini. Penat itu kerana kehulu kehilir dengan Camera dan Videocamera dan seronok itu hadir bila dapat tangkap gambar yang baik.Nak marah,biar ia menjadi rahsia…" Korang tau makan je!!!", popular bukan dialog ini yang diungkap oleh seseorang dalam rasa penuh kasih sayang..Hik3...


“Aishah,saya nak merajuk boleh.Dalam banyak-banyak pic yang ada kenapa gambar saya tidak ada,” luahan dalam nada bergurau.Itulah nasib si photographer.Snap gambar bagai nak rak dan naik muak,gambar empunya diri tiada.Nasib le…


Gambar-gambar Terbaik dari Amad


Kesibukan dan ke"tension"an sebagai Pengarah MASIH...(kereta belakang itu bukan dia punya)


Snap,snap dan terus snap sampai naik muak



Mencatat


Tekun dan penuh tumpuan mendengar "bebelan" fasilitator


Pengenalan IMAN



"Korang tau ketawa je!!!", luah seorang lembaga itu..hik3


Maaf mereka bukan kembar...Jangan salah sangka kemesraan mereka



Masukkan kerusi dalam getah...Bijak,bijak

Malam Dinner


Biro Publisiti Dan Dokumentasi


AJK MASIH 08...Kalian superb


Eee...geli khaleyy..


Sekalung tahniah kepada semua AJK MASIH dan juga terutama "new family member" angkatan 08 kerana sudi menjayakan program ini umumnya dan berkerjasama untuk memberi pose-pose menarik untuk Amad snap...Semoga ia diterima sebagai amal soleh dan diberikan pahala oleh Allah s.w.t. Amin


Insyallah segala gambar yang maha banyak dan juga video akan dikeluarkan sedikit masa lagi.Jangan lupa dapatkannya...Beli yang Ori deh...


p/s: Esok keluar hasil ujian X-ray saya.Diharap dan doakan semuanya ok...(Apa sakitnya,nantikan entry akan datang)


.:Amad ingatkan just in case kalian terlupa


20 comments:

mimi said...

ske tgk gmbr "Mencatat" tu..
nice capture :)

Nur Aishah Abdul Latiff said...

Salam Ahmad..
nih 1st time sy mlwt blog amadanaksoleh..lucu banget.best2..akan mwlt lg bila free ('',)
Alhmdllh MASIH08 dh selesai...puass hati juga dgn hasilnye.ahli2 biro sume komited.bangga dgn korg.terutama sampai ada yg xda dlm slide show kemarin(ehem..taukn sape)
tapi...
biro info ada UNFINISHED business lg iaitu MENGHASILKAN CD..hoho
jd, jgn risau pasal kwujudan gambar ahmad.Insyaallh ada..byk mana tergantung dong..
Disini sy mengambil kesempatan(skema jap)meningatkan anda,Jgn lupa dtg Meeting nak susun sume gmbr dan video utk CD Masih08 pd ahad(19/10),pondok putri helvida caringn,11.30-1.30ptg...lalala..
Wasalam

P.s sakit eh? siap x-ray lg.semoga cepat sembuh.Amin!

Dr Amad said...

Mimi-kalau mimi suka,ada orang tu..kata eleh gambar tangan..hehe.Mimi pandai nilai la pic,kita bukan nak snap sgt tgn tu...tp nilai disebalik pic tu..

Aishah- Laa,dah abis MASIH pun masih nak ber"meeting"..bosan donk..apa kata,dalam duk meeting tu,sediakan makanan.Xleh ayam goreng,paling cikai pizza..hehe.Bos bila nak belanja anak buah ni?

sinar_islami said...

Syabas..kami pun bru sje selesai hari ni prgm orientasi adik2 junior jpa..sedikit penat...

lepas ni pgrm smbtn'sure raya' pulak

nice pic..gmbr mencatat tu mmg cantik n evry one should get the meaning...mmg simbolik

moga Allah jauhkan dri ketidaksihatan

Dr Amad said...

Sinar-penat dengan acara,penat lagi berurusan dengan manusia..pelbagai kerenah dan ragam...

Hanya majlis haluan siswa stndt JPA aja k?ana sini gabung semua.

Berkenaan xray tu,alhamdulillah ok.Nothing abnormal from that xray.. Mgkin dah demam.stress,stress...sputum keluar darah..

duha said...

mcm kenal pensel tu..hehhe..yang lebih penting disebalik kepakaran tangkap gambar adalah tangan tu kepunyaan siape.. haha..:D

Dr Amad said...

Duha- Itu tangan akh zulfahmi la..haha.

dr.radzi said...

ape kata ko kongsikan post beserta gamba2 utk setiap acara MASIH 08. sbb dlm blog aku ada org komen xde byk gamba pdhal byk aktiviti. nk gamba kenela tny photographer kan? hehe....( padahal mls nk mengupload gamba sebenanya.)

anyway,berdoalah semoga MASIH 08 memberi 'sesuatu' kepada kita dan adik2. kita dapat pahala,mereka dapat pengajaran,bukan hanya ketawa,tetapi juga pedoman!!!

ha,jwb2. haha,kiding. ~renung2 kan~

pumpkin said...

alhamdulillah MASIH dh tamat dgn jaya nya

tp cik s/u pn still ade lg bende yg perlu di setlle kn,
bkn biro informasi je tau...hehe =)

Dr Amad said...

Radzi- itu dah banyak aku upload..nak lagi banyak,wat blog sendiri pastu upload sendiri donk..hehe.Dengan tenet di indon ni,nak megharap lebih upload idak ye...puweh nunggu yo! baik den gulung popia..sodap

pumpkin-Waa ikram pun mari sini...asl s/u ada keje lagi?MASIH dah habis la..huhu.( lama xmakan pengat labu...sodap)..buatin dong.

Kalam Puncak said...

gambarnya ade class..
er...
pkai camera apa? slr?

Dr Amad said...

Kalam puncak- EOS 450D...anta ada minat yang sama jugak?

Kalam Puncak said...

waa..
baguih2..

ana nyer 1000D
sbulan baru berusia..
minta tunjuk ajar.

rujuk sini
http://kalampuncak.fotopages.com/

Dr Amad said...

Kalam- EOS 450D tu yg kwn ana punya tapi ana pinjam nak snap...yg lani ana pakai yang Canon H series...nak sangat nak tukar ke SLR...EOS 50D amacam?hehe.tapi duit la...kena kuat-kuat bisnes ni...

sinar_islami said...

gabung semua..tu program persatuan perubatan mesir..ade adik2 jpa lebih kurang 90 lebih + adik2 tajaan yayasan negeri.. 100 lebih kot..tak byk gmbr cam MASIH ni..tak sempat posing :)

Alhamdulillah moga nta chat shja hendaknya...

Dr Amad said...

Alhmadulillah...tiada blood sputum lagi dah...ramai jugak la stdnt in take kat sana..kalau sini perubatan+ gigi + pharmacy ana agak dalam 200lebih...

duha said...

erm..btul ckp abg razi..banyakkan lagi gamba..:p hehhe..owh..tu tgk abg zulfahmi ek? musykil2..

Dr Amad said...

Duha- Dengan kelembapan internet sini,nti nak ana upload.Idak le,baik p gulung kulit popia..ada guna,boleh makan..huhu.

nurul88 said...

hehe..duha2...=)

Dr Amad said...

Nurul- Adik nti la tu...hehe