Friday, 20 February 2009

CGC Beraksi

Cikuda Gentleman Club (CGC) telah membuka lembaran baru di arena sukan.Jika dahulu ketokohan dan kemantapan CGC hanya kuat kedengaran di arena DOTA dan PSnya,sekarang cabang baru sukan telah dibuka untuk ahlinya.Dengan keahlian yang bertambah,banyak permohonan terpaksa ditolak.Ini bagi memastikan ahlinya betul-betul gentleman.Dan dua calon yang telah melepasi tapisan ketatnya adalah Hang Jijol dan Hang Arep.


Arena terbaru itu adalah kolam renang.Dan hari ini,adalah hari pertama kami beraksi.Kolamnya tidak bergitu jauh,dengan hanya berjalan kaki 5 minit akhirnya sampai ke sana.Semestinya,kalian terkejut,wujudnya kolam renang dilereng bukit Cikuda.Ia kepunyaan Dosen UNPAD dan dibuka untuk umum.


Mungkin bagi lelaki tiada masalah untuk renang,tetapi bagaimana perempuan? Kalian segan untuk berenang ditempat umum?Kalian bertudung tetapi mahu belajar renang? Mahu pergi yang kolam tertutup,tapi jauh...macamana tu? Alhamdulillah,saya juga sudah risik-risik dan sembang dengan empunya kolam renang ini.Dia positive tentang hal ini.Kalian boleh datang malam dan tempah kolam itu hanya untuk kalian sahaja.Jadi disitu muslimat-muslimat mahu berkuak lentang,berkupu-kupu,gaya bebas atau terjun tiruk,silakan.Ayuh buktikan penampilan itu tidak menghalang kita bersukan.Sihat pun kita dapat,redha Allah pun disertakan sekali.Indah bukan...


Berfoto-fotoan


Hang Hazim terpelanting jauh akibat jurus Angin Sempoi Bahasa oleh Hang Arep



Hang Jijol mengunakan Jurus Pat-Pat Pisau Lipat dengan diperhatikan oleh Mahaguru Hang Ali



Mahaguru Ali,telah memalukan CGC.Tergelincir semasa melakukan Jurus Fly Without Wings (Westlife)


Hang Hazim tersenyum simpul melihat kelatah Hang Afif,Hang Farid dan Hang Ali



Kuak kupu-kupu bertukar menjadi kuak Raksasa.Orangnya tidak bergerak,airnya terpercik banyak...Ape daa!!!



Jangan meniru aksi ganas ini...Grrrr!!! ( Asal Hang Reza Ganjaguru tutup hidung tu? hahaha)



Budak ini telah berjaya memalukan Hang Afif...hik3



Saya bersama Hang Jijol berehat...Penat ooo



"Ajarkanlah kepada anak-anak kamu berenang dan memanah,dan hendaklah mereka dapat melompat ke atas kuda dengan satu lompatan"
- Umar Al-Khattab



Nota 1
: Saya masih teringat kata Dr semasa belajar di system Reproductive. Dia menyatakan renang ini bagus untuk wanita mengandung.Ia akan memudahkan proses melahirkan anak.


Nota 2: Presiden CGC,Hang Anept bersama beberapa lagi Hang tidak menghadirkan diri dalam aktiviti ini.Jadi saya sebagai Ketua Disiplin CGC akan merujuk kes ini kepada Badan Disiplin CGC.Jika tanpa alasan kukuh, Presiden pun mampu dipecat.Disaat itu Sultan pun tidak mampu membuat apa-apa.Keputusan adalah muktamat,sebarang SMS tidak dilayan,belanja makan OK!...Ahaks<--- Hang Reza Ganjaguru


Nota 3
: Buat muslimat yang berminat,kalian boleh berbincang dengan empunya kolam untuk aktiviti ini.Ayuh dong,jadi muslimat sihat dan kuat...


.: Amad ingatkan just in case kalian terlupa :.

22 comments:

qal_iff said...

aiseymen~~~
bleh diambil tindakan???
hang qal memohon ampun beribu2 ampun...
patik lagi kecapekan hehehe

ulamek, bestnye...
menyesai lak tk turut serta, hehehe

meLati said...

pagar itu tidak setinggi mane untuk kami pmpuan2 bertudung brenang.. kami ke al maksom saje la gamaknye~

bape skali entry kat pool ni?

Dr Amad said...

Qal- Hahahazim...Hang Qal,telah dijatuhkan hukuman belanje ambe selama setahun tanpa henti 4kali satu hari...Sebarang surat menyurat atau rayuan tidak akan dipertimbangkan...

Dhoommm (efek bunyi tungkul kayu)

Waa,best wa cakap sama lu...

Dr Amad said...

Melati- Sini ada beberapa pilihan.Pilih la yang saudari-saudari seme rasa selesa untuk berenang.Jangan tak timbul-timbul sudey.Al maksom pun comey doh tu,secomey air aqua yang dijual olehnya...

Harga sekali masuk 8ribu,dua kali masuk 16ribu,tiga kali masuk...kira sendiri la =P

amir_din said...

waduh2..sronok beno eh kalian beraktiviti..mcm2 aksi ad..kuak lentang la,rama2 la n mcm2 lg la..haha..akhirnye dh bkak pn kolam 'ikan' 2..opps,sory..silap sebut lak..hehe..knape sy sbut kolam ikn? teng3..sbb ad kisah d sebalik 2..ni br nk cite ni..huhu..pd suatu hari,sy ad g cikuda cz nk jmpe ngn sorg shbt..tp bile smp je kt umh die,die lak xde..die kuar time 2..so,sy kol la die suh blk cpt..die ckp nk blk la ni..die suh sy lepak2 dlu..xpun pg la tgk kolam ikan ke kt kwsn umh die 2..dkt je ngn umh die..sy pn nk pg tgk la ni smntara tggu die blk..pas2,xtau sgt kolam 2 ktner..tepi umh shbt sy 2 ad la 2,3 org ibu2 duk sembang..sy pn tny la ibu2 2 ktner kolam 2..cmni la.."ibu,maaf ya,mau nanya..ibu tau nggak dimana kolam ikan dekat sini?"..ibu 2 mnjwb,"kolam ikan? kolam ikan nggak ada disini..kalo kolam 'orang' ad"..sy pn berkata lg,"owh ya? tp td teman sy bilang ad kolam ikan yg br dibuka disini".."oooh..itu bukan kolam ikan,tp kolam org,kolam renang" jwb ibu2 itu sambil tersenyum lebar disebbkn terlalu mencuit hati oleh persoalan sy td.."oooh,kalo bgitu nggak apa2 la bu..tp dimana ya kolam itu?" tnyku pd ibu..lantas,ibu2 itu pn terus menunjukkan pdku lokasi kolam tersebut..sambil ter'senyum kambing' dan mngucpkn terima kasih,aku pn terus beredar mnuju ke kolam renang itu..hahaha..begitulah kisah hidupku yg saje ku nk share kt korg=)

Dr Amad said...

Amir Din- Kolam ikan aka kolam orang...huhu.Ikan duyung ada tadi...caya tanya Hang Farid...ahaks!

Jom la datang cikuda,kita sama2 meronggeng dikolam orang...

mikey said...

wah.. best tul..
ape cite nie bhgn pst wat activity x ajak cwangan2 leh...
huhuhuhu...

Dr Amad said...

Mike- CGC cawangan lain masing digantung keahlian,sebab bagi memastikan betul2 gentleman dan korang tidak membayar duit ufti lagi...wahahaha. No money,no honey...eh salah,no money, no talk...

Best ooo mike...

as i am ~ NADYA~ said...

tadi baca status ym fahmi

terkejut!!

ingatkan fahmi tulis CGC BERAKS

rupanya xterbaca BERAKSI...huhuhuhu

Dr Amad said...

Nody- Hahahahacummm... ada pulak gitu? baca xabis,hilang satu markah..haha

Bila nak bakes kek lagi tu? Sugeng dah angau nak makan tu.

elmoluvpaddigton said...

malam?
hopefully kolam tu do come wif water heater.. =P
sape la nk pegi mandi malam2 sejuk2... ( tidak baik tuk kesihatan. nanti kena pneumonia~ )
neway, kolam tu nampak cam bersih..

Dr Amad said...

elmoluvpaddigton- Hah,berita baik...dengar2 bapak tu nak sertakan sekali water heater tu.Tapi tidak pastilah kapannya.Ataupun kamu boleh masak air panas siap2..hehe.

Lani bersih la, sebab baru bukan.Dan sememangnya ada org yang bersih kolam setiap hari.Untuk akan datang tak tahu la cmna rupanya...lol

dr.radzi said...

CGC BERAKS??? apekah??? hahahaha...

oit,beraks (kata jama' bagi BAB.=p) tak payahla bgtau. mg nk merebut jwtn s/u agung CGC ek? sume mg nk report. beraks tu simpan bawah meja jela...xpon buh dlm hidden file. haha...(xsnonoh tol!)

Dr Amad said...

Dr Radzi- weh buke gok mate luah2...nok seme aku royak..berat 6 6 sungguh awok-awok ni. Doh su agung pun mari lewat,tadok computer lok tu...terpaksa aku amik tugas ni kejak.Xpe,kalu nok balik,sikit ambe dok lapo...hihihihindiana jones....

Ni gambor2 seme tapis doh weh,yang part2 six pack in one pack dah diasing dulu...farid<--- ahaks...

dr naqi said...

Farid=1pack?hahaha~

Dr Amad said...

Dr Naqi-Diam2 doh boh...kang dia tau,tukor jadi raksaksa gordon pulop...haha.In progress tu kot..kot la...ahaks!!!

sinar_islami said...

just wondering lepas ni boleh la memanah dan berkuda pula

Dr Amad said...

Sinar- Memanah boleh diganti dgn main dart...guna pintu dapur target ye...tau di empunya umah,haru..hehe.

Berkuda itu,di Pasar Unpad ada.Tapi kalau org besar naik,malu la.Sebab kuda itu untuk budak kecil naik...hehe

mikey said...

owh.. gitu yek..
ari kamis lps badminton, ktorng dtang..
jom la brendam reramai..

Dr Amad said...

Mike- Kalu lepas main badminton,matahari atas kepala bos...mau terbakar kulit ni.

nurul88 said...

hmm..teman2 cikuda di bwh ade ajak gi hr tu..mlm2 la..tp tgk bukan maen ramai yg dh brendam dlm tu..huk2.. was2 plak jdnya..he.bukan maen lg aksi2 tu..jgn ada lemas sdhla..=)

Dr Amad said...

Nurul-Ooo,yg sini cikuda bawah,deme tu cikuda atas la ek..huh.Cuba antum seme deal dgn bapak tu,mtk mlm tu khas buat antum je...puas ati