Friday, 20 March 2009

Aku Budak SESTER

Biro Majalah Sekolah (Autentik)


Saya ada jalan-jalan blog sesawang dan tertarik dengan satu article yang memaparkan keputusan terbaik SPM di Malaysia. Dengan ini,dengan bangga saya sebagai bekas pelajar x-Sesterian mengumumkan bahawa SESTER berapa dikolompok 10 sekolah terbaik Malaysia.


Syabas dan tahniah buat pelajar dan mak cik dewan makan kerana menyediakan makanan berkhasiat buat kami dulu,kini dan selamanya.

  1. MRSM Langkawi (1.4041)
  2. MRSM Taiping (1.5391)
  3. MRSM Pengkalan Chepa (1.5439)
  4. SASER (1.612)
  5. KISAS (1.68)
  6. MRSM Tun Ghafar Baba (1.6865)
  7. ASIS (1.754)
  8. SAMURA (1.83)
  9. SESTER (1.841)
  10. SBPI GOMBAK (1.883)
  11. SAINS JOHOR (1.906)
  12. MRSM Alor Gajah (1.9326)



Nota 1
: SESTER itu singkatan bagi Sekolah Menengah Sains Kuala Terengganu


Nota 2
: SAMURA no 8...cis bedebah Jebat!!!


Nota 3
: Kelihatan top 3 adalah dari MSRM. Ayuh SBP hancurkan dominasi ini tahun depan.


Nota 4
: Buat adik-adik,tahniah diatas kecemerlangan SPM. Sedikit pesanan,kita sebagai orang Islam bukan sahaja perlukan orang bijak pandai tetapi juga beriman.Jika belajar luar negara,jangan tinggal usrah tau.


.: Amad ingatkan just in case kalian terlupa :.

37 comments:

muniri said...

alhamdulillah kisas no.5...
eh kenapakah dgn samura??

Dr Amad said...

Muniri- Sebab housemate dak samura...hehe.Tahniah KISAS no 5..mantap2

fArHaNa said...

Dah boleh comment dah, xtau nape td xleh huhuhu
Eh yeke? sape housemate yang samura tu?
Hmm..MRSM xbg student amik EST sbb nk maintain sume reputasi...
tp stats 4 SBP ni kira skali EST ke x ek???

Dr Amad said...

Farhana- Owh,nama dia Afif.Lagipun ramai je dak Samura kat sini, Ali,Yoyo,elis,fatin etc2...

EST patutnya xperlu belajor pun.xda apa impak pun.Dah la pada tahun saya,silibus xda.masa trial score,masa SPM..hehe.Wa kena beb...Thn ni xtahu la pulak..

dr.DidiE said...

saya dengan ini bangga jadi budak MRSM..heheh,,walaupun nama MRSM say tak tersenarai pun..huhu..apa dah jadi ngn Q-ber?isk3..adik2 ku..pepun,tahniah buat SESTER!

Dr Amad said...

Dr Didie- Aah ek,dulu masa zaman saya, Q-ber bagus je result ye...guane gamok leni tu. Dak MRSM boleh berbangga dengan pencapaian tu...

fArHaNa said...

Oh kak Elis tau sbb dulu die senior...sama ngan kak Azmatun n Aizat Effendi...yang lain...x knal kot sbb time masuk skola dorg dh kua...wah yeke???x sangka x sangka... kes3x..

x pyh la EST ni...buat kantoi result je...kes3x lagi skali...

Dr Amad said...

Farhana- Xleh tido le si elis,farhana panggil akakz... Ramai sebenarnya dak samura kat sini...ini seriesss

3rdmarch said...

ambe bole A je eST..
membantu ape..
ehee~ =p

Dr Amad said...

3rdmarch- Membantu tang mana tu boh?hehe

Iman Aisyah said...

Alhamdulillah KISAS no5.
KISAS tetap dihatiku!

p/s:muniri 2nd yer unpad ke?kisas eh?
(senyum)

muniri said...

salam kak iman aisyah(kak tasha 4th year kan?)
haah saya kisas batch spm 2005(generation 50)
yea!!
fastakim kamaumirta tetap dihatiku
akak?

P/S: terima kasih pada blog amadanaksoleh ni...dh jadi jejak kasih..hik3=)

Ahmad Zulfahmi said...

Boh,gambar puang tepi sekali tu mace kenal jah..
Tu saing mung kat unpad gok kang??

Huhu...
Jejak kasih betool...

Dr Amad said...

Imam Aisyah-huhu...xabis2 dengan KISAS dia..yela2...KISAS power.. power root..haha

Dr Amad said...

Muniri adalah manusia-Dah jumpa kakak se-guru ni boleh le belanja saya makan..hehe.Ramai je dak2 KISAS, ajie,nasfati,alia,kak tasha.. ect2...

Dr Amad said...

Zulfahmi- Diam-diam sudey.Ingat biar pecah diperut jgn dimulut..hehe. Kisah lama tow,usah dikenang....haha

mysterious_musafir said...

mantap2...mrsm taiping no 2?
huhuh...bagus adik2ku...hmm...sester...mesti satu skola ngan aznizan, kenal ke?

Dr Amad said...

Mysterious- Owh,pelajar x-mrsm taiping rupanya.Melihat top 3 semuanya MRSM,mesti ada smting yang SBP boleh belajar.

Aznizan tu sama batch...kenal je.bdk kelate

mysterious_musafir said...

teman se-jpp kat kmm dulu. x sangka ramai x-schoolmate die kat sini. belajar dr mrsm? belajar gaya belajar, jgn budaya yang dibawa...ada je mrsm yang alhamdulillah ok, masa my batch, x elok sangat. neway, tahniah sekali lagi erk...hehe...

Dr Amad said...

Mysterious- Owh,org kuat kat matrix la kiranya...x-schoolmate dia xdalah ramai mana pun...so far dua org,Tahirah n me...

duha said...

saye KMM jgak..tapi pape pun..sekolah Al-Amin tade kat sni..lalla~

Dr Amad said...

Duha- Al-Amin?...euwwww

duha said...

jeles ah tu..al-amin lg hebat..tapi kami swasta..jd mmg tak tersenarai..

p/s:ape euuwww2 ??

Eny said...

salam..fahmi..xsngka ko ade lg gamba member2 autentik sbb i lost it already...
terkenang zmn dulu2..hahaha

Dr Amad said...

Eny- wslm...lama dok dengar khabar.Apa kabo iman eny weh? Dah tu,amik la gambar autentik tu.Print besor2,boh bira katil..hik3

mutiara-solehah said...

salam dr amad.. ske bc entry kali ni. siap ad gmbr senior2 gue lg. Teringat zmn2 SESTER dulu. Lm dh ana nk tau psl prestasi SESTER rslt SPM thn ni. Alhmdulillah, still top 10. Mabruk adik-adikku. GO..GO SESTER! Go..Go SBP! klhkan MRSM(jgn mrh bpd2 MRSM, gurau jerk) KISAS still mntop.. mnrskn tradisi kecemerlngan diorng. Congrate2.. blog ni dh jd blog jejak ksh da.. K aznizan@k jea skrng ni blaja kt UMP.. ana prnh jmpe die ms g prgram hr tuh..bks JPP rupanya. x-sesterians ramai dh y jadi orng kuat kt kmps masing2, ana ada buka blog saudara fikri, xslp die mpp kt upm skrang ni. alang2 jejak kasih, ana nk tnya dr amad, ad x mn2 bdk sester batch ana y blaja kt universitas dr? Or uni len kt indon y dr knal? coz ana dh lm lost contact ngn rumet ana kt sester dulu. dngr kata die skrng amik medik kt Indon.

Dr Amad said...

Mutiara-solehah- Kalau tempat u ana idak le ada.Lani setakat tahu,ana dua org je...Tahirah sorg lagi.

Kalau uni lain mungkin ada...sebelum tu,nti sndri ana xkenal mana pun lagi?rumet nti lg2 la xkenal...huhu.Sape nama dia?kot2 leh try cari

mutiara-solehah said...

salam.. oppss.. lupa nk taaruf rupanya ana ni. Nama diberi Wan Afifah binti Wan Ghazali, kalau tengok gmbr pn may b nta xknl ana. sbb dulu ana low profile..huhuhu. brasl dr klate. SESTER batch ke 5. Kt SESTER rumah alfa. Ana ingt lg dr mad dulu xslp rmh gamma kn? senior xramai so ana knl hmpir sume senior la. dr SESTER ana ke KMPh dn skrng ni di UMK (first batch). leni amik kos agrotech. (pnjang le plak ta'aruf). Rumet ana ni may b dr knl kot kalau bgtau nm die coz die tu mmng glamor ms bath ana. Ramai senior2 terutamanya senior lelaki y knl die. Namanya Nur Taufiqah Idris aka pqah. knal x? bkn nk suh dr tlng cr die, mn tau die satu u ngn dr, that's why ana tanya. syukran.

Dr Amad said...

Mutiara- Mana senior idak kenal mutiara oiii,suara dia tu lain dari yang lain.Kalau tgk muka iA kenal lagi kot,tapi nama serius xingat.huhu.


Pqah tu ada wat medic indon.Dia belajar kat Jogja.Ni id ym dia nyte_lv...rapatkan silaturahim balik.

mutiara-solehah said...

syukrn Dr amad... kn ana dh ckp mesti knlnye pqah 2.. amboi.. sdp ckp suara rumet ana len dr y le. ad hkmah gk, bleh orng ingt die smpai skrng,. hehehe. k, syukrn bebnyak.. Salam perjuangan di perantauan..! mg nnti bila blk m'sia dpt jd alim y proffesional dalam bdng perubatan.. :P

Dr Amad said...

Mutiara-solehah- Ana nak jadi penternak lembu dan kambing...

mutiara-solehah said...

salam Dr Amad, ooo.. nk jd pnternk lembu dn kmbing. apa2 je la.. aslkn kita bkrja niat lillahitaala. Ni nk mntak tlng jejak ksh skali lg, huhuhu (sibuk je mutiara neh, xabih2 ngn jejak kasih itu ini). ana sbnrnya ad sorng lg shbt kt SESTER dulu y lost contact. dngr2 skrng dia amik medik kt indon. Kira cm bestfriend ana gk le ms form 5. y ni xtau le Dr knl x coz die ni low profile cm ana gak. ekekek. Namanya nur farhana abdul aziz. bdk klate. dulu BADAR, naqibah lg. bdk bgs neh, pakai tudng labuh. mn le tau dr amad ade knl ke..

Dr Amad said...

Mutiara-solehah- Erm,rasanya tidak kenal la Nur Farhana ni.Xpe nnti ana usha-usha kat mana dia belajar.Kabel banyak,iA senang nak detact.

Badar? Naqibah? ana dlu usrah asik ponteng...so ana bukan Badar dan bukan jgk naqib...=)

mutiara-solehah said...

erm.. xpelah kalu idak knl. enggk pape. xpyh ssh2. syukrn..kantoi ya slalu pnteng usrh dulu. biasalah zmn bdk2.ana pula.. knp ana sngt syngkn SESTER sbb di SESTER la ana mula mengenali usrah, sekali pergi hati trs brtaut smpai skrng dan InsyaAllah smpai mati..

Dr Amad said...

Mutiara-solehah- Tiada apa yang perlu disorokkan...Baguslah ada dapat smting dr Sester...=)

3rdmarch said...

membantu dalam memilih sesuatu projek n wat proposal..pendapat sy la..

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.