Saturday, 7 March 2009

Satu Rindu

Tekan untuk detail program


Salam Maulidurrasul pada semua pembaca.Sekadar makluman kepada semua pelajar Islam UNPAD,Bandung.Sempena maulidurrasul ini,IMAN akan mengadakan Minggu Sunnah. Program ini akan berlangsung selama satu minggu bermula pada malam ini.


Pelbagai program telah diatur dan disusun.Jadi saya menyeru kepada semua pelajar Muslim UNPAD,agar sudi apa kiranya sama-sama menjayakan program ini.Ini tidak lain tidak bukan untuk menambahkan kecintaan dan kerinduan kita kepada insan yang paling agung, Muhammad bin Abdullah.


Semoga sedikit usaha dan sumbangan kita pada kali ini dan seterusnya dikira oleh Allah sebagai amal soleh dan diganjarkan syurga kelak.Dan kita sama-sama berdoa agar,ini menjadi asbab kita dikira sebagai umat Nabi Muhammad dan dibenarkan meminum air telaga Kautsar nabi diakhirat sana.


Salam Maulidurrasul...Salam Kerinduan...Salam Kecintaan


Nota 1
: Seiring dengan era globalisasi,dua orang tua aka kakak telah terjun ke medan blog. Sudilah melawat ke blog mereka... Kak Tasha dan Power Rangers Pink aka Kak Aimi


Nota 2
: Saudara Ahmad Zulhazwan aka Awang telah disahkan menghidapi penyakit Hepatitis A.Pohon doa semua sahabat-sahabat agar beliau cepat sembuh.


Nota 3
: Ini article pendek,sebabnya Abang Ngah marah buat article panjang.Tapi kali ini sahaja.Lain kali nak buat panjang-panjang lagi.


Nota 4
: Tahniah Amad ucapkan kepada semua rakyat Malaysia diatas usaha menyatakan sikap menolak PSSMI.Amad ini Islam,Melayu,Berbahasa Melayu,suka belajar Bahasa English dan Berusaha mengenal bahasa Arab.


Nota 5
: Berusaha menghabiskan buku Muhammad: As If You Can See Him.Syukran pada yang memberi.


.: Amad ingatkan just in case kalian terlupa :.

10 comments:

Iman Aisyah said...

salam.

ada orang promote blog akak lak.
iskhh suka kata org tua ja.

hati muda..dakpe.

aritu ms rehlah muslimat ada adk 1st yer tnye kak,akak 3rd yer eh?
senyum aja kak.

*semoga thabat di medan ini..jemput2 ke blog..minum2 greentea.

anasolehah_7 said...

Assalamualaikum,

masheh~
sedap dah promote tu tp part yang kurang bile panggil org tua..power rangers pink lak tu
tapi takpe lah..

apa2 pun semoga gurauan kata ini mampu mengeratkan ukhuwwah kita (jgn sampai ada yang merajuk sudah~=P)

sinar_islami said...

Ayuh gandakan selawat~
Moga terus dan terus menghayati perjalanan hidup Junjungan Tercinta
::moga ada hikmahnya di sana

Dr Amad said...

Iman Aishah- Sama-sama.Jiwa je muda,fizikal tidak muda..hehe. Greentea,wah semacamnya sedak tu...nnti bagi minum tea tu deh.

Dr Amad said...

Anasolehah- oh,tak kan time kasih je.Jemputlah makan nasi briyani ke,ayam golek 18kali ke...huhu

Eh mana ada saya gurau.Kak betul2 tua la...hik3.

Go...go power rangers...

Dr Amad said...

Sinar-Insyallah,doakan ya...=)

duha said...

same2 jayakan prog ni dengan matlamat mendedahkan ttg nabi Muhd kpd mereka yang belum tahu atau memperkukuh dan memperingatkan bagi mrk yg da tau..iA

dr.radzi said...

macam bez je tajuk buku. sape bagi tuu....???/?? haaaa....?????? gosip2!!! haha

Dr Amad said...

Duha- Gitulah hendaknya...

Dr Amad said...

Dr Radzi- Tajuk best,jika tak baca tiada guna juga...Dari gosip baik p goreng cekodok ke aku...mung dapat pahala,aku kenyang...