Thursday, 23 April 2009

Slam With Angle

Ini adalah gambar-gambar yang diambil sempena Karnival Sukan PKPMI.Diambil dari dua camera yang pertama adalah Canon Power Shot S3 IS dan dua gambar terakhir diambil dari camera pinjam Dewi,EOS 450D.


Molek-molek Gapo,cocok kang keris atas bahu...

Nyepak Ninja Turtle

Dr Radzi mahu bertukar menjadi Ninja Pink

Maskot pun bersenam

Otai-otai raksaksa pemakan Tauhu Sumedang

Awas,senjata tajam!!!


Dua gambar ini ingin dikongsi yang disnap pada Karnival Sukan baru-baru ini

Dari : EOS 450D
AV mode.

Fokus

Slam with Angle


Nota 1: Best provoke junior-junior semasa karnival.Maaf la ye,kitakan kawan.Anggap sebagai gurauan je.Tahun depan lagi best,boleh provoke 4 team.Mati...matiiiiii

Nota 2: Untuk menjadi seorang photografer yang baik,disamping keperluan camera yang bagus,skill yang amat penting adalah pandai mencari ANGLE.

Nota 3: Masih menghitung masa dan pulang ke Malaysia untuk memiliki si dia... Nikon D90. Hantaran RM 5 ribu,serba satu.Botak le ambe...

Nota 4: Terima kasih daun keladi buat Pratiwie Dewi Putri( Betul ke eja macam ni) atas cameranya..

Nota 5: Gambar lari dalam guni tiada dalam simpanan.Kalau tidak,nak upload gambar Kak Aimi.Ahaks...(Boleh cari,siapla nanti)


.: Amad ingatkab just in case kalian terlupa :.

12 comments:

anasolehah_7 said...

Assalamualaikum Dr Amad,
berbakat sungguh menangkap gmbr segala
tapi bila part nak mengenakan akk itu memang tidak boleh dibiarkan!
Jaga kamu;P

Dr Amad said...

Anasolehah aka kak aimi- Wslm...Tq2...ramai ckp sy berbakat=p.

Jangan biarkan saya sorg2,hari tu bkn saya je gelak,sy gelak berjamaah dgn Fathy jgk.So jaga dia etek..hik3

Farhan said...

salam,

ramai juge student Msia di sana yer..mcm pesta pantai..

kat sini kalo student msia wak prgm, banyok kerusi dari peserta.

Dr Amad said...

Farhan- Wslm

Ikutnya,kat tempat aku saje,Bandung ni pelajar dalam 600orang...leh byg la cmna.. bercotek arek..hik3

DiNi aZiZ said...

bestnye hari sukan kat sana. cam sukan sekolah rendah dulu2 siap ada maskot lagi hehe.
kalau hari sukan kat sini xde le maskot. tp best boleh main sukaneka cam kanak2 ribena dulu. ada tiup tepung, bwk bola pingpong, etc.
ada juga pertndgn menarik teh tarik.best!
huhu, bgus juga pkpmi buat sukan camni, blh lepaskan rasa nak main cam budak2 ^_^
btw, ur shot nice!nmpk pro je ^_^

Dr Amad said...

Dini-Tahun ni meriah skit,masing batch semangat je dalam bersukan ni.Kat sini ada jgk main tarik-tarik ni...teh tarik atas tarik tali..hehe.

Pro...erm=)

cOkodok said...

asal dalam sume orang pny camera pon muke aku tadek ekkk?? ish.... konpius2... hahahahaha

dr.radzi said...

hensem jugak pakai cam ninja ek? muahaha....

cokodok duk diam2 kt mesia makan ubat typhoid mana nak ada dlm camera sesape pon...ape arr....

Dr Amad said...

Cekodok- Time tu mung tak dilahirkan lagi la..sal tu muke xdok..wahahaha

Jangan amik narkoba tau...

Dr Amad said...

Dr Radzi- Wahaha...masuk bakul,angkat sendri...Silap2 terbalik bakul tu..wahaha.

Cekodok time tu,duk dlm pisang lagi...hehe

miss susi said...

OOO..cube memprovoke kami ye??xpe2..thn depn kami menyerang!!..tunggu..lalala~..

p/s=berlatih boling kelapa sungguh2 deh..thn depe kito bertemu lagi..haha...

Dr Amad said...

Miss susi-Cuba ape ye,dah provoke dah pun..=p

Bereh2...lani dah siap2 angkat dumbell 10kg.Tahun depan siap la...hihihi